3D scanner

3D scanner

3D scanner för bättre produkter

Vi kan erbjuda vår 3D scanner för att scanna av objekt där det saknas underlag. Det kan också vara så att det är enklare att först scanna in objektet och sedan ändra i modellen än att rätta till skador etc. Vi använder även vår 3D scanner för att verifiera våra produkter innan leverans där det är motiverat och efterfrågat.

Utrustningen kommer från Steinbichler i Tyskland som är ett högteknologiskt bolag med lång erfarenhet av optiska mätsystem. Eftersom vi valt en lösning med handscanner kan vi scanna allt ifrån små objekt till stora gjuteri och verktygsmodeller på flera meter. Noggrannheten är bättre än en halv tusendels mm. Vi hanterar modellerna i CAD/CAM systemet Tebis där vi lägger ytor och förbättrar och ändrar modellerna. Sedan kan vi enkelt tillverka eller skriva ut nya detaljer.

Ett annat användningsområde för 3D scanning är att konstruera och tillverka fixturer till tillverkningsindustrin. Det kan handla om både att 3D scanna detaljer eller gränssnittsytor för att anpassa tex robotgrepp och transportband etc.

Då utrustningen är portabel har vi möjlighet att använda 3D scanner utrustningen både i våra lokaler och ute hos våra kunder. Ett typiskt uppdrag innebär några timmars 3D scanning och sedan gör våra erfarna konstruktörer kundunika uppdrag för att bearbeta modellerna i Tebis.

3D scanner ger precision i arbetet

När gränssnitt och mötande ytor kan 3D scannas blir det mycket enklare för konstruktörer att göra ändringar och rättningar. Det ger även en trygghet i verktygsframtagning för tex lamineringsverktyg och gjuterimodeller att kunna verifiera mått innan nästa steg i tillverkningen. Det är alltid mycket dyrare att upptäcka fel i produktionen istället för att tidigt upptäcka fel och brister. 3D scanners kan även användas för att ankomstkontrollera inköpta detaljer och verktyg innan de sätts i skarp produktion.

 

Se mer på Steinbichlers internetsida för ytterligare information